Днес е : Сряда, 3 Юни 2020

Пратиха управителя на Център по дентална медицина на конкурс, орязаха и заплатата му

Публикация 21 May, 2020 / текст и снимка- Румен НИКОЛАЕВ

  Заплатата на управителя на Център по дентална медицина1 -Русе ООД д-р Елена Дачева да бъде 280 процента от средното брутно възнаграждение в дружеството до изтичане изтичане да договора за управление на 15 юни, като след това бъде и обявен конкурс.Това предложение на Луиза Попова от ВМРО бе прието и стана решение на днешната сесия на Общинския съвет.

   Предложението на зам. кметът Златомира Стефанова бе заплатата да се запази на 400 процента, колкото е била и сета, а договорът за управление да се поднови за нови 3 години.

  Темата предизвика сериозни дебати. бяха коментирани разходите за ремонт на покрива на сградата, състоянието и, липсата на дежурен стоматологичен кабинет и др., като изказвания направиха Алисе Муртезова ГЕРБ, Бедрос Пехливанян ГЕРБ, Станимир Станчев СДС.

   Д-р Дачева обясни и за направен вече и предстоящ ремонт на покрива на сградата, за трудното осигуряване на специалисти за Операционния блок, който погълна 100 000 лв. преди 4 години, както и за трудното поддържане на спешен дентален кабинет.

   Елеонора Николова и споменатите вече общински съветници направиха коментар на дадения от тях отрицателен вот при гласуването, включително и Александър Неделчев БСП.

Коментари

Свързани новини

    Още Новини

    Реклама

    Реклама