Днес е : Вторник, 14 Юли 2020

Вълчев: Зрелостниците ще получат дипломите си навреме, подготвяме детските градини

Публикация 19 May, 2020 / akcent.bg

Готови сме да започнем разговори за следващата учебна година, каза още министърът

   Предвиждаме много повече занимания през лятото за учениците, които не са участвали ефективно в обучението в електронна среда или имат необходимост от допълнителна подкрепа за преодоляване на обучителни затруднения и повишаване на резултатите.

   Това заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев, който участва в неформална видеоконференция на ресорните министри на държавите-членки на ЕС. 

   В рамките на дискусията бяха представени подходите и предизвикателствата пред образователните системи в европейските страни. Той запозна колегите си и с предприетите мерки в България, определените дати за изпити и получаване на дипломи, които са необходими за кандидатстващите в университети зрелостници.

   "Висшите училища разработват свои планове за поетапно възстановяване на нормалното провеждане на учебните занятия, включително и присъствено обучение и полагане на съответните изпити и дипломни защити при спазване на необходимите изисквания от здравните власти", допълни Вълчев. 

   Той посочи, че повечето университети ще приемат студенти с оценките от държавните зрелостни изпити, а зрелостниците ще получат дипломите си навреме.

   Министърът на образованието отбеляза, че училищата в България остават затворени до края на учебната 2019/2020 г. като присъствие на ученици се допуска за осъществяването на неотложни дейности, които не могат да се реализират от дистанция в електронна среда. Той сподели с останалите министри, че у нас се подготвя възстановяване на работата в детските градини.

   "Готови сме да започнем разговори за следващата учебна година", каза още министър Вълчев.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама