Днес е : Сряда, 3 Юни 2020

Отново вандалщина на обществените мивки в градинката в центъра

Публикация 17 May, 2020 / Румен Николаев

Свидетели твърдят, че този път това е дело на деца, проявили любопитство защо се клати нестабилното съоръжение

За пореден път обществените мивки в центъра са в плачевно състояние. Този път под вандалски набег е била мивката пред хотел Дунав.

  Гражданин изпрати снимка от момент, в който деца, непритеснявани от никого и от нищо, са били около повредената за пореден път общинска собственост. Снимката е направена минути след 20 часа в съботната вечер.

  Свидетели твърдят, че до това състояние на мивката се е стигнало след "ползването" и от деца. И по-скоро, от детско "любопитство" към клатещата се конструкция.

   След проверка на камерите за видеонаблюдение от Община Русе става ясно сои са извършителите.

  В интерес на истината, след реновирането на мивките подобните инциденти зачестиха, като причина за това се отдава и на ненадеждното изпълнение на подобренията, извършени от фирмата изпълнител. В случая едно от децата е проявило любопитство защо се клатят елементите на съоръжението. След т.н. ремонт след подобна случкакоритото е било закрепено с ламарина и видия в камъка, но подобен резултат е бил очакван, твърдят запознати със ситуацията.

Коментари

Ивайло  
17:35:27 / 2020-05-17

В съботния ден станах свидетел на много деца, които бяха пуснати без наблюдение по центъра на Русе. Видях въпросното струпване на деца пред чешмичките, където наблюдавах как пръскаха минаващите и се държаха вулгарно. Тази картинка я видях и пред училище "Христо Ботев". Масово децата бяха с тротинетки и колела,връхлитаха хората и се държаха нагло. Най-вероятно чешмата е имала проблем, но това,което видях по центъра на Русе беше покъртително.

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама