Днес е : Четвъртък, 22 Октомври 2020

Кметска заповед позволява разходките в парковете, включително и в Лесопарка

Публикация 01 May, 2020 / akcent.bg

   Позволява се посещението на природни паркове, национални паркове и други обособени места с паркова среда извън населените места на територията на община Русе, включително Лесопарк Липник. Това става възможно след промяна в заповед на кмета Пенчо Милков. Новият документ е във връзка с издадена заповед на Министъра на здравеопазването Кирил Ананиев № РД-01-248/01.05.2020 г.

   Разходките на посочените места да се осъществяват по маркирани екопътеки или асфалтирани алеи/ пътни платна, при изпълнение на мерките за противоепидемична защита в границите на зоната. Сред тях са: спазването на дистанция от 2,5 метра от членовете на друго семейство или лице; движението да се осъществява плътно вдясно на алеята/ платното; да се избягва докосването на повърхности – паметници, дървета, кошчета, пейки, както и сядането в тревните площи или на пейки; да не се допуска събиране на деца и възрастни от различни семейства в групи.

   В допълнение кметът Пенчо Милков възлага на кметовете на населени места да създадат организация на територията на ръководените от тях селища по изпълнението на заповедта.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама