Днес е : Понеделник, 26 Октомври 2020

Министър Кралев нагледа ремонта на залите по щанги и бокс в Русе

Публикация 30 Apr, 2020 / akcent.bg

Заедно с народния представител Пламен Нунев и кмета на Бяла Димитър Славов направиха оглед на новостроящата се спортна зала в града

   Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети Русенска област днес. Заедно с народния представител Пламен Нунев и кметът на Бяла Димитър Славов направиха оглед на новостроящата се спортна зала в града. Значително напредва строителството на спортна зала с 1100 места, с паркинг и с топла връзка към училището. Залата е на стойност близо 3 млн. лв и предстои да бъде открита официално през месец ноември. В кв. "Гара Бяла" министър Кралев разгледа новостроящия се културен център, в който е отредено място за музей на восъчните фигури, арт кафе, изложбена зала и туристически информационен център, разказа кметът Димитър Славов.

  В Русе министър Кралев посети спортен комплекс „Ялта“, където се ремонтира залата на Тежкоатлетически спортен клуб „Русе“. Президентът на клуба д-р Кирил Панайотов показа напредъка в ремонтните дейности. На място присъстваха още народните представители Пламен Нунев и Светлана Ангелова, зам. областните управители Свилен Иванов и Валентин Колев, общинският ръководител на ГЕРБ Бедрос Пехливанян, общински съветници, треньори и спортни деятели. Стойността на ремонтните дейности на залата по щанги е 110 000 лева.

  Министърът проведе работни срещи с директора на Спортното училище в Русе Деница Великова, с директора на УСШ Мая Петрова и с представителя на Министерството на спорта за област Русе Елеонора Гурбанова.

   Обиколката на министър Кралев в Русенска област продължи с посещение на залата по бокс в бившия Техникум по зърнопреработване, където го посрещна изпълнителният директор на Боксов клуб „Русе“ Илия Сяров. Там ремонтните дейности са на стойност 260 000 лева и трябва да приключат след около три месеца.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама