Днес е : Събота, 24 Юли 2021

Пациент с коронавирус от Разградско е на лечение в УМБАЛ "Медика"

Публикация 30 Apr, 2020 / akcent.bg

Общият брой на констатираните лица с коронавирус в областта вече стана 13

   Нов случай на пациент с COVID-19 в Русенско беше потвърден тази сутрин по време на брифинга на Националния оперативен щаб. Става дума за мъж на 41-годишна възраст от село Ясеновец, област Разград.  "Пациентът не се е лекувал в разградска болница, а е настанен в неделя в лечебно заведение в Русе.

    Започнало епидемиологично проучване на контактните с пациента лица. От вчера съпругата му, двете му деца и брат му са поставени под карантина. Лицето е в стабилно състояние и към момента е под лекарско наблюдение в УМБАЛ „Медика – Русе“.

   С този случай, общият брой на констатираните лица с коронавирус в областта вече стана 13. Припомняме, че тримата пациенти, които бяха хоспитализирани в други две лечебни заведения в Русе, са напълно оздравели, но въпреки това са под 28-дневна домашна карантина.

   Всички останали пациенти са на домашно лечение в добро състояние и без сериозна симптоматика.

   Към днешна дата общият брой на потвърдените случаи в страната на заразени с коронавирус е 1488, като само през вчерашния ден заболели от COVID-19 са 51 лица. Що се касае до медицинския персонал, то заразени с COVID-19 са 164 души, като за последните 24-часа техният брой се е увеличил с 9. Излекувани са вече 266 пациента, а други 310 понастоящем са хоспитализирани, като от тях 38 са в интензивните отделения в страната. За съжаление през последното денонощие са регистрирани и 4 нови смъртни случая на болни от коронавирус.

.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама