Понеделник, 2 Октомври 2023

По-малко починали в Русе през 2020 от началото на пандемията

По-малко починали в Русе през 2020 от началото на пандемията
Публикация   08:53     25 Апр, 2020 /     Румен НИКОЛАЕВ   /     1552

Никой не чува и за наличие на други сериозни заразни болести, пропагандата за Covid 19 обаче е на макс

  С 12 са по-малко починалите от началото на пандемията - 13.03 до 24 април т.г. спрямо същия период на миналата година. Това показва справка на Обреден дом, поискана от Акцент.БГ.

  Ето и по-детайлна информация:

  В гробищен парк "Чародейка" и "Басарбово" т.г. са погребани за периода 190 души:

   - до 50 години- 13

   - до 70 години- 39

   - над 70 години- 122

 За същия период миналата година погребаните са 202 души:

   - до 50 години - 12

   - до 70 години - 50

   - над 70 години- 123

  От справката се вижда, че по време на пандемията, до момента, починалите над 70 години са почти една и съща бройка. А общият брой погребани за периода през миналата година е бил с 12 повече.

  Справка от ежеседмичните бюлетини на Регионалната здравна инспекция показва, че през този период в Русе и областта има регистрирани и други опасни заразни заболявания, които не са така силно прокламирани медийно.

   Става въпрос за заболявания като туберколоза, варицела, салмонелоза, гастроентероколит, колионтерит, компилобактериоза.

   В Русенско от коронавирус са констатирани за същия период 10 души, от които повече половината са внесли болестта отвън. Половината от тях са нинали на болнично лечение.

   С пълното съзнание за сериозната опасност от новия вирус и необходимостта от спазване на предпазни мерки, надуването на медийната фуния и всяването на страх у хората, затварянето по домовете явно вече е на пределе на търсения ефект.

   Нормалните хора отдавна са разбрали за какво става въпрос и какво се иска от тях. А тези, които имат дупки във възпитанието си, и до момента не спазват правила.

   Без да обиждам когото и да било, със съмнителен ефект ще е каквото и да се прави от страна на психолози с плашените постоянно отвсякъде и насаждани страхове.

   Достатъчно е всеки да спазва лична хигиена, ползване на защитни средства и дистанция, за да може и да излизаме, и да работим.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha