Днес е : Четвъртък, 28 Януари 2021

28-годишна жена е шестият болен от коронавирус в Русе

Публикация 17 Apr, 2020 / akcent.bg

Общият брой на лицата, поставени под карантина в Русенско е 2886

   Нов случай на заболял от COVID-19 на територията на област Русе беше обявен от Националния оперативен щаб днес сутринта. Така общият брой на заразените в Русенско стана шест, като същевременно първият напълно оздравял пациент беше изписан още вчера от инфекциозното отделение на УМБАЛ „Канев“ . Става дума за 51-годишния мъж, завърнал се от Австрия, който на практика беше и първият установен случай на болен от коронавирус в областта. За оздравял пациент се приема този, който е дал две отрицателни PSR проби. Подобен е и случаят на 67-годишната жена, която също беше настанена за лечение в инфекциозното отделение на УМБАЛ „Канев“. Независимо, че и двете й проби са отрицателни, то тя ще остане под наблюдение за още около седмица в лечебното заведение, тъй като на направената нова рентгенова снимка се вижда все още наличие на пневмония.

  Новият пациент с коронавирус в Русе е жена на 28 години. Преди около седмица е проявила симптоми като болки в гръдната област, слаба кашлица и повишена температура в порядъка до 38.5 градуса. Към момента жената е в добро здравословно състояние, като тя е поставена под домашна карантина за период от 28 дена. Установени са две контактни лица – мъжът, с когото живее на семейни начала и неин колега от местоработата й. И на двамата са взети проби, като резултатът от изследването за COVID-19 на мъжа, с когото живее се очаква да стане ясен по-късно през деня. Колегата й от офиса, в който е работила, е с отрицателна проба. Важно е да се отбележи, че в съответната фирма са работили само двама души, а именно тя и колегата й, който е с отрицателна проба. Двете контактни лица са поставени под 14-дневна карантина, като в случай че приятелят на пациентката излезе с положителна проба, то на него също ще му бъде наложена 28-дневна карантина. Взети са всички необходими мерки за социална изолация, в т.ч. и тримата получават храна и всичко необходимо от свои близки без да имат пряк контакт с тях.

   По неофициална информация на Акцент.БГ младата жена не е напускала страната и заразата явно е предадена от друг болен в града.

   Общият брой на лицата, поставени под карантина в Русенско от началото на въведеното извънредно положение в страната е 2886, като понастоящем под карантина в региона се намират 1056 лица, а за други 1830 тя вече е изтекла.

Продължава извършването на съвместни проверки за спазване на разпоредбите на Националния оперативен щаб.

 

 

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама