Сряда, 17 Април 2024

Пациент на УМБАЛ Канев счупи пръстите на пътен полицай след екшън в болницата

Пациент на УМБАЛ Канев счупи пръстите на пътен полицай след екшън в болницата
Публикация   14:18     13 Апр, 2020 /     akcent.bg   /     932

     На 12 април около 17:10 часа, на тел.112 е подаден сигнал от медицинска сестра в отделение по неврохирургия в УМБАЛ "Канев", която е съобщила, че мъж, настанен в отделението е започнал да буйства и е счупил стъклата на вратите на съседното отделение по рехабилитация, след което се е отправил в неизвестна посока. На място е изпратен екип на групата за охрана на обществения ред от Второ РУ, който е изяснил, че въпросният пациент е 38-годишен мъж от Русе.

   Сестрата обяснила на полицаите, че той е бил настанен в отделението на 10 април с мозъчно сътресение, като по време на престоя си се е държал адекватно и спокойно, но вчера около 17:00 часа го видяла да бяга по коридора при което тръгнала след него. След това видяла, че блъснал силно вратата на отделението, която е с електромагнитна брава за контролиран достъп и излязъл във фоайето, като застанал пред един от прозорците. Тя го настигнала и застанала между него и прозореца, за да не реши да скочи.

    После мъжът взел един стол от фоайето и с него счупил стъклата на вратите на отсрещното отделение, след което влязъл и продължил по коридора. Тя използвала момента, за да се обади на тел. 112 и да съобщи за инцидента, като междувременно мъжът излязъл от отделението и тръгнал надолу по стълбите. Докато жената обяснявала на пристигналите в отделението полицаи, се е получила информация от медицинския персонал, че пациентът е в спешно отделение и се е сбил с един от охранителите.

    Полицейският екип незабавно се отправили към спешно отделение, като при тяхното пристигане установили, че мъжът е бил задържан от пристигнал там екип на сектор "Пътна полиция".

   При задържането на буйния пациент единият от пътните полицаи е пострадал. Той е получил фрактура на един от пръстите на лявата си ръка. На място е изпратена дежурна оперативна група на ОДМВР – Русе. Извършен е оглед, разпитани са хората, станали свидетели очевидци. Работата по изясняването на случая продължава, образувано е досъдебно производство.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha