Понеделник, 17 Юни 2024

В България има три бугатита като на Роналдо, 5000 поршета, над 240 бентлита, обяви Борисов

В България има три бугатита като на Роналдо, 5000 поршета,  над 240 бентлита, обяви Борисов
Публикация   13 Апр, 2020   /     akcent.bg   /     2667

Като казах някои бизнесмени да намалят ролс-ройси, с какво съм ги обидил?

За първи път през 2018 г. един успял бизнесмен - Ваньо Алексиев, сам обяви покупката на Bugatti Chiron Марешки купи уникален SSC Ultimate Aero - 50 са в света, Румен Гайтански има Bugatti Veyron - по-мощна е и по-масова. Суперколи се събират на яхтеното пристанище на братя Диневи

   "Като казах някои бизнесмени да намалят ролс-ройсовете, за да запазят работниците - с какво съм ги обидил?”, запита риторично премиерът Бойко Борисов, който в живо включване по Фейсбук изброи с точност колко и какви са скъпите автомобили в България.

        В неделя той инспектира строежа на Южната дъга, а малко преди това поиска справката от директора на столичната полиция Георги Хаджиев, който беше на мястото с един от 60-те нови мотора на дирекцията.

"Всичко бях виждал, но генерал на мотор не съм виждал", коментира Борисов.

  Три бугатита има в България, като на Роналдо",обяви той,цитирайки подадената му справка.

  Към днешна дата в бедна България има три автомобила Бугати, Бентлита - 241, Феврарита - 123, Майбах - 54, Макларън - 22, Ламборджини - 87, Мазерати - 311, Ролс Ройс - 84, Хамър - 280, Ягуар - близо 4000, Порше - близо 5000. По този показател сигурно сме първи в Европа. Като казах в някой бизнес да запазят работниците и за намалят колите, с кое съм ги обидил?, възмути се премиерът.

       Миналия месец, докато се обсъждаха първоначалните предложения на кабинета за подпомагане на икономиката заради коронавируса, министър-председателят се възмути, че работодателите само недоволстват и искат от държавата. Тогава той посъветва олигарсите" да си продават мерецедесите и майбасите и да плащат на работниците.

        Сега, оповестявайки справката за автомобилния парк на заможните българи, той спести подробности за собствениците им, нито пък коментира има ли нещо нередно около доходите им.

       След като шефът на СДВР прибра листа със списъка в джоба си, Борисов отново се върна на въпроса за строителните дейности по магистрала "Тракия".

  "Работиме, осъществяваме контрол, всичко е окей, абсолютно всичко е осигурено – лични предпазни средства, топла храна се сервира, уведомяват се гражданите да спазват противоепидемичните мерки, засега е спокойна обстановката", увери шефът на СДВР.

   "Използваме времето, за да отремонтираме останалите мостове от магистралите", коментира той.

  "Като спрем да снимаме на живо ще ми дадете и на мен да покарам мотора", пошегува се премиерът с директора на столичната полиция. И приятелски го посъветва да внимава да не падне като кара, че ще стане хит в социалните мрежи.

 


 


Коментари

  •     Монев 

    Живеем в най бедната и най бързо обезлюдяващата държава на Балканите и в Европа.Трудно ли е,нашите "мощни" органи които се борят с корупцията,да проверят от къде идват чувалите с милиони на чичо Ваньо!?Той се е създал като ковач на пари пред очите на институциите, които трябва да знаят от къде идват многото милиони левове и за къде отиват.Абсолютен контраст се е образувал между българи които живеят като шейхове и милиони други мои сънародници,които едва свързват двата края с мизерните си заплати и пенсии.Близките до властта през всичките тридесет години на "историческия" ни преход,особено през последните десет петнадесет години,натрупаха богатства които осигуряват фамилиите им до девето коляно.На по образованите българи това им е известно,но явно те са много малко,след като картината се повтаря 365-дни в годината!

Коментирай

   captcha