Днес е : Вторник, 22 Септември 2020

Маските навън стават задължителни от тази нощ

Публикация 11 Apr, 2020 / akcent.bg

  От полунощ днес носенето на предпазна маска извън дома да стане задължително. Въвеждането на тази предпазна мярка ще поиска премиерът Бойко Борисов от здравния министър Кирил Ананиев.

  Новата мярка се въвежда след притесненията на щаба, че заради топлото време започва отпускане сред хората в спазването на социална дистанция, стана ясно от думите на Борисов.

  Ако няма толкова маска, може и шал да се върже на устата, обясни Борисов. Държавата пък в бъдещ момент ще раздаде безплатни на най-нуждаещите се.

   След като не се издаде официална заповед за носене на маски, ще следва и глоба. Този, който поставя под риск останалите, не можем да не го санкционираме, обясни Борисов.

"Най-трудното ни предстои. Добрата новина в тъгата е, че починалите са все с много тежки заболявания. Но имаме много такива хора в страната. Ако изпуснем положението ще понесем катастрофална щета", каза още премиерът

   Борисов отправи и призив към хората да не ходят в църквите за Цветница и Великден.

   "Аз самия на Великден ще изляза на двора и ще викна Христос Воскресе.

    Да го направим от балкони и дворове.

    Не може владиката да каже Не ходете в църквите, все едно Мутафчийски да каже лекувайте се при шамани, но който не умира да отиде в църква, да го направи вкъщи. Стойте си вкъщи, това е огромна помощ", заяви още премиерът.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама