Днес е : Вторник, 11 Август 2020

УМБАЛ „КАНЕВ“ АД получи дарение– изолационна носилка за заразни заболявания

Публикация 02 Apr, 2020 / akcent.bg

   Университетска болница „Канев“ в Русе вече разполага с изолационна носилка. Тя е оборудвана със сертифициран хирургичен хепа филтър, както и с четири чифта вградени ПВЦ ръкавици. Нейното предназначение е да осигури вътреболничен транспорт на пациенти, страдащи от остри инфекциозни заболявания. Целта  е по този начин да не се допусне разпространение на съответната зараза в лечебното заведение, приемащо болни с подобни оплаквания. На практика така ще се гарантира здравето на медицинския персонал и останалите пациенти, както и безпроблемното функциониране на болницата.

   Необходимо е да бъде отбелязано, че носилката не е предназначена за болни, конкретно от коронавирус. Нейното използване е изцяло по усмотрение на лекарите, като то би могло да бъде за всякакъв вид заразни заболявания от по-тежък тип.

   Носилката е дарение от ВМРО – Русе, със съдействието на областния управител Галин Григоров. Тя е изработена от беленската фирма „Белсистемс“ ООД с управител Иван Гьоков.

   От фирмата изразяват готовност да продължат да оказват съдействие, като в най-кратки срокове планират да направят дарение и на Центъра за спешна медицинска помощ в Русе, като то ще се изразява отново в две подобни изолационни носилки, които обаче ще бъдат пригодени за транспорт от дома на болния до лечебното заведение.

   Областният управител Галин Григоров изказва признателност на всеки един дарител.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама