Днес е : Сряда, 15 Юли 2020

Защитните маските отново стават задължителни на обществени места

Публикация 30 Mar, 2020 / akcent.bg

20 дни по-рано: ЕС призова здравите хора да не носят предпазни маски и да не се запасяват с дезинфектанти, защото тези средства така или иначе са неефективни като превантивна мярка

   Всички лица са длъжни да носят защитна маска, когато се намират в закрити или на открити обществени места. Това съобщават от здравното министерство.

  Такова нареждане даде здравният министър със Заповед № РД-01-168 от днес.

  Мерките, посочени в заповедта, се предприемат с цел ограничаване разпространението на епидемията от COVID-19, посочват от ресорното министерство.

    20 дни по-рано:

     Здравите хора не се нуждаят от предпазни маски

  В Брюксел бе решено, че държавите от ЕС вече общо ще закупуват предпазни маски и лекарства, които впоследствие ще бъдат разпределяни към съответните страни. Това е мярка срещу сегашния недостиг на маски и защитни облекла, които се произвеждат основно в Китай. Още преди няколко дни Германия въведе ограничения за износа на защитни облекла. В някои държави от ЕС има дори забрана за износа на предпазни маски и облекла.

ЕС призова здравите хора да не носят предпазни маски и да не се запасяват с дезинфектанти, защото тези средства така или иначе са неефективни като превантивна мярка. От маските и специалните облекла обаче се нуждаят лекарите, а и самите болни от Ковид-19.

 

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама