Днес е : Понеделник, 18 Януари 2021

В Русе започват да глобяват за неспазване на противоепидемичните мерки

Публикация 30 Mar, 2020 / akcent.bg

  Засилване на контрола по контролно-пропускателните пунктове на изходите на Русе и налагането на глоби за неспазване на разпоредбите за защита от епидемията са двете мерки, които общинската администрация въвежда от днес. Обмисля се и допълнително ограничаване на движението в града. Кметът Пенчо Милков е в постоянен контакт с органите на МВР, които ще санкционират нарушителите.

  През почивните дни седем екипа на полицията и два на КООРС са патрулирали по улиците, парковете и градините на Русе и са предупреждавали хората да не се струпват на едно място. В топлото време десетки русенци са избрали да излязат от града и да посетят парковете около него – Приста и Лесопарка, но също са били подканени от патрулите да се приберат по домовете си.

 След двата дни, в които контролните органи са предупреждавали хората, от днес започва налагането на глоби, предвидени в Закона за мерките и действията по време на извънредното положение.

   В новите правила е записано, че санкцията за нарушаване на противоепидемичните мерки е в размер на 5000 лв.

  Както Акцент.БГ вече писа, през почивните дни на територията на Парка на младежта полицейски автомобил патрулираше и разпръскваше нарушители на кметската заповед да не се разхожда никой в парка без куче.

 

 

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама