Днес е : Петък, 29 Май 2020

Русе се сдоби за часове с военно- полева болница

Публикация 25 Mar, 2020 / akcent.bg

   Най-голямата зала в Русе – мултифункционалната „Арена ОЗК“ се превърна във военно-полева болница в учение, координирано от Националния оперативен щаб за борба с COVID-19. Както първи Акцент.БГ писа, учението е част от общ план на военното министерство, който се осъществява след София и в Пловдив, Русе и Варна.

   То бе част от подготовката на община Русе за справяне със заразата. В учението участваха 100 военни от поделението в Русе, и формирования от Шумен и Сливен.     „Община Русе съдейства за осигуряване на коридор за превозването на леглата от база на „Държавен резерв и военновременни запаси“, съобщи координаторът Спасимир Димитров – директор на дирекция „Обществен ред и сигурност“.   

     По време на учението в града пристигнаха 300 легла, които за около три часа бяха подредени както в голямата, така и в по-малките зали на ОЗК „Арена Русе“. 63 от леглата са разпределени в отделни малки помещения и на тях при необходимост ще бъдат лекувани пациенти с по-тежки форми на болестта или такива, на които се налага изолация. 

   В залата са обособени места за медицинските екипи, определено е място за столова, както и за необходимите санитарни възли.    

    След като военно-полевата болница бъде напълно готова, тя ще бъде дезинфекцирана, а оборудването ще бъде оставено за съхранение в залата, съобщи oще Димитров.

    В изграждането и участие взеха 90 военнослужещи от две шуменски формирования и 10 военни от Русе

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама