Днес е : Вторник, 26 Януари 2021

Общинарите от ГЕРБ напуснаха сесията на Об.Съвет

Публикация 19 Mar, 2020 / akcent.bg

Кметът Милков: В първия труден момент се разбягаха

  Още в първите минути на днешната сесия на Общинския съвет в Русе се разигра размяна на обвинения между председателят на групата общински съветници Бедрос Пехливанян и кмета на Русе Пенчо Милков.

  Общинският лидер на партията на Бойко Борисов изрази несъгласие с решението на кмета сесията да се проведе в пленарна зала на Община Русе, тъй като помещението не се проветрява и не отговаря на санителните изисквания. "Провеждането на сесията в Пленарна зала е едно безумие", заяви Пехливанян.

  Освен това от ГЕРБ са предложили сесията да се проведе онлайн, но предложението им не е било прието. Затова и общинските съветници напуснаха демонстративно залата.

  Кметът Пенчо Милков веднага реагира и заяви от трибуната, че ГЕРБ още в "първия критичен момент се разбягаха". Той призова Пехливанян да поискат от своите депутати, които имат облишнство в парламента да променят Закона за местното самоуправление, тъй като наистина е остарял и не позволява онлайн сесии.

   Милков заяви още, че е взел становище и от здравното министерство, което е дало положително становище за провеждане на сесията в Пленарна зала, която е дезинфикзирана, а общинските съветници са седнали на безопасно разстояние.

  Хората се разхождат по улиците, младежите се събират вечер на групички. Това реално е проблемът, заяви от микрофона кметът. Той призова всички партии в общинския съвет, техните лидери, както и тези на младежките им организации за среща днес в 14 часа в кметския кабинет. Идеята е още утре да започне разяснителна работа и хората /и възрастни, и младежи/, да бъдат убедени и да се приберат по домовете си, но не насилствено.

   След това председателят на общинската структура на ДПС Айдоан Апти Джелил се закле и стана общински съветник на мястото на Борислав Рачев , който спечели конкурса за шеф на "Спортни имоти".

   Сесията продължава при закрити за медиите врати.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама