Днес е : Четвъртък, 26 Ноември 2020

Актуална информация за пропускането на леки и товарни автомобили през ГКПП между България и Румъния

Публикация 18 Mar, 2020 / akcent.bg

От 17 март се преустановява движението на всички международни влакове през граничните пунктове на територията на България

   Считано от 16 часа на 14 март 2020 г. Румъния затвори временно следните ГКПП с България: Черна вода – Кардам, Добромир – Крушари, Липница – Кайнарджа, Свищов – Зимнича (повреда във фериботна връзка), Турну Мъгуреле – Никопол, Бекет – Оряхово. Ограничението се въвежда за 30 дни. Чуждите граждани, включително и български, пътуващи за Румъния от рискови в епидемиологично отношение страни, независимо от типа транспорт, с който пътуват, на влизане в страната ще бъдат поставени под задължителна 14-дневна карантина.

   Товарните превози над 3,5 тона са освободени от наложените ограничения на движението. Наредба, представена късно вечерта на 17 март от създадената в румънското правителство Стратегическа комуникационна група, задължава водачите на тежкотоварни МПС-та на граничния пункт да разполагат и да носят индивидуални средства за защита като дезинфектант, ръкавици, маска за лице и да представят документи, удостоверяващи маршрута до местоназначението.

   Шофьорите на горепосочените превозни средства, които пристигат от или са преминали през „червени зони“ или „жълти зони“, не се подлагат на карантинни или изолационни мерки, ако на граничния пункт не проявят симптоми, свързани с коронавирусна инфекция.

   Възможност за планиране на пътуване на леки МПС-та и товарни автомобили над 3,5 тона, както и времето за изчакване на съответните пунктове, можете да проследите на страницата на Гранична полиция в Румъния. Българското министерство на вътрешните работи ежедневно следи трафика на граничните контролно-пропускателни пунктове на страната и апелира българските граждани да се въздържат от пътуване зад граница.

   От 17 март се преустановява движението на всички международни влакове през граничните пунктове на територията на България във връзка с предприетите мерки срещу разпространението на коронавирус. На този етап композициите, които обслужват международните влакове, ще продължат да пътуват на територията на страната, с изключение единствено на съставите на международните бързи влакове между София и Белград. Няма да се движат влаковете от Видин до Крайова и обратно, а международният влак София-Букурещ-София, ще се движи само на територията на България.

   Повече информация за ограничения при пътуване в чужбина може да се получи от Ситуационния център на МВнР: https://mfa.bg/bg/situationcenter

и телефони:
+359 2 948 24 04;
+359 2 971 38 56;

  Източник: brcci.eu

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама