Днес е : Четвъртък, 2 Юли 2020

Дунарит работи при изключителни мерки срещу коронавируса

Публикация 17 Mar, 2020 / Текст и снимки: Румен НИКОЛАЕВ

Щаб за борба със COVID 19 постоянно увеличава периметъра на дезинфекция в работните помещения и територията на завода

  Извънреден инструктаж и лекция от лекар експерт през вчерашния ден е поредната мярка, която е организирал и предприел вчера Щабът за борба с коронавируса в Дунарит. Това заявиха пред Акцент.БГ началникът му- инж. Даниел Петров, мениджър ресурсно осигуряване и инж. Мадлен Каменова- инспектор „Безопасност и здраве при работа”.

  Щабът е създаден на 12 март да координира действията и ежедневно актуализира мерките, които се прилагат, за да се ограничи разпространението на вируса и да гарантира безопасността относно здравето на работещите в един от най-големите заводи в областта.

  Във всички цехове на територията на Дунарит, както и в администрацията са разпространени агитационни материали. На работещите близо 1000 души са раздадени витамини А-Я.

  На разположение са дезинфектанти за под, за работна повърхност и за ръце. Цеховете разполагат и с пръскачки, с които се пръскат работните помещения и стаите в администрацията в края на работния ден. Всеки момент се очаква да бъдат раздадени и персонални дезинфектанти за ръце.

  Поръчани са и дистанционни термометри както за всеки цех, така и за портала на завода. Ще бъде мерена температурата и на всички посетители.

   Определени са критични точки, където се събират повече хора и са взети мерки временно това да не се случва.

   Сериозно внимание е отделено и на дезинфекцията на автобусите, с които се превозват работниците, както и на камионите, които влизат в завода.

  Навсякъде, където е възможно, са намалени контактите и е организирано дистанционно предвижване на служебни документи от цеховете до администрацията.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама