Днес е : Сряда, 31 Май 2023

Кметът на Русе издаде нова заповед за провитиводействие срещу коронавируса

Публикация 15 Mar, 2020 / akcent.bg

   В резултат на провелото се днес извънредно заседание кметът на Община Русе Пенчо Милков и заместниците му обявиха нови рестриктивни мерки с цел да намалят максимално вероятността от разпространение на COVID-19 на територията на общината.

  На срещата присъстваха още Спасимир Димитров, директор на дирекция „Обществен ред и сигурност“, и Димитър Генков, секретар на Община Русе.

  Освен рестриктивни мерки, кризисният щаб взе и серия от решения на едни от най-наболелите въпроси. В услуга на възрастни, болни и трудноподвижни граждани на общината например, от понеделник ще работят дежурни телефони, които приемат заявки за закупуване на стоки от първа необходимост, доставка и оказване на подкрепа.

  Съгласно разпоредбите екипите на Специализирано звено “Контрол, охрана, обществен ред и сигурност“ ще извършват проверки в работещите търговски обекти и ще подпомагат спазването на предпазните мерки там.

  По-рано днес Община Русе апелира за съдействие от всички шивашки предприятия в региона. За кратък период от време няколко фабрики откликнаха на  призива да изработят защитни маски и така да подкрепят русенци в кризисната ситуация.

  Заповедта на общината предвижда и търсене на правни способи за компенсиране на гражданите след прекратяване на извънредните мерки.

     Пълния текст на заповедта ще намерите тук.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама