Днес е : Четвъртък, 2 Юли 2020

Общинският съвет ще заседава при засилени предпазни мерки заради COVID – 19

Публикация 10 Mar, 2020 / akcent.bg

Д-р Константинова призова общинските служители да бъдат с предпазни маски

    Във връзка с решенията, взети вчера от Областния оперативен щаб относно коронавирус (COVID – 19), кметът Пенчо Милков нареди със заповед да бъдат прилагани набор от мерки за предпазване от заразата. Те включват преустановяване на всички масови мероприятия в Община Русе и поддържането на засилен дезинфекционен режим в лечебните заведения и обществените институции. Въпреки това, към момента дейността на институциите на общинско и регионално ниво ще продължи.

   Заседанията на Общинския съвет също ще се състоят. „Ще помоля всеки от съветниците, който не се чувства физически здрав, да не присъства на  следващото заседание“, предложи д-р Теодора Константинова, председател на Комисията по здравеопазване. На провелата се среща стана ясно още, че в най-кратки срокове сградата на областната и общинската управа ще бъде оборудвана и с необходимите средства за дезинфекция, за да не се възпрепятства дейността ѝ.

   „Настоятелно призовавам всички служители в администрацията да носят предпазни маски, с което да послужат за пример на гражданите“, каза още д-р Константинова.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама