Днес е : Петък, 3 Април 2020

Клубовете по конен спорт канят всички русенци на Тодоровден

Публикация 05 Mar, 2020 / akcent.bg

 

  На 7 март 2020 година се чества църковния празник Тодоровден. Той се отбелязва винаги в първата събота на Великденските пости. Нарича се още Тудорица или Конски Великден. Преданията разказват че на този ден светецът обличал девет кожуха и отивал при Бога да проси за лятото.

  Клубовете по конен спорт в Русе канят всички русенци да отбележат заедно с тях празника на конете. Събитието ще започне в 10 часа на пясъчния плац зад конюшните на Районен Хиподрум Русе. В програмата са включени открити уроци по езда и представяне на различните породи коне, които се отглеждат в Русе. Малки и големи, аматьори и професионалисти ще демонстрират майсторска езда. Ще бъдат представени възможностите за хипотерапия в Русе. Разбира се предвидени са и игри с публиката и награди. Децата ще имат възможност да се качат на пони или кон. Никой кон няма да откаже снимка, срещу лакомство – бучка захарче, морков или ябълка! От 11:45 часа ще стартират демонстрациите по прескачане на препятствия на пясъчния плац пред трета конюшня.

   Организатори на събитието са клубовете по конен спорт в Русе: СЕК „КЕНТАВЪР – РУСЕ“, ККС „РУСЕ ИНДЮРЪНС“, СЕК „СИЛВЕНА СПОРТ“, ККС „ИСТЪР“ и ККС „ЕКУЕСТРЕ“.

   Заповядайте с вашето семейство заедно да отбележим празника и изпратим зимата!

ОЧАКВАМЕ ВИ!

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама