Понеделник, 2 Октомври 2023

"Фейсбук" предприе нови мерки срещу дезинформация за коронавируса

Публикация   18:13     04 Март, 2020 /     akcent.bg   /     594

Берлин обяви, че светът е изправен пред пандемия

   Главният изпълнителен директор на "Фейсбук" Марк Зукърбърг съобщи, че социалната мрежа увеличава усилията си за борба срещу свързана с новия коронавирус дезинформация, като предоставя на Световната здравна организация (СЗО) възможност за безплатна реклама, предаде Асошиейтед прес.

   В свой пост във Фейсбук Зукърбърг обяви, че компанията му работи с националните министерства на здравеопазването и с международни организации като СЗО, Американския център за контрол и превенция на заболяванията и с УНИЦЕФ за предоставяне на навременна и точна информация за вируса. Той допълни, че Фейсбук ще окаже "подкрепа и ще даде безплатна реклама за милиони долари" на организации, които не назова.

   Фейсбук вече предприе други мерки срещу фалшиви новини и дезинформация за коронавируса, сред които бяха премахването на неверни твърдения и конспиративни теории, както и насочването на потребителите към сайтовете на СЗО или местните здравни власти за получаване на най-нова информация.

   Германското правителство предупреди днес, че светът е изправен пред пандемия от коронавируса и подчерта, че гледа "много сериозно" на ситуацията, в момент, когато броят на заболелите не спира да се увеличава, предаде Франс прес.
Германският здравен министър Йенс Шпан каза пред Бундестага, че епидемията от коронавируса в Китай се е превърнала в световна пандемия.

Източник: Банкок/Берлин


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha