Днес е : Петък, 3 Април 2020

Кметът Пенчо Милков се срещна днес с екипа на ARC Academy.

Публикация 02 Mar, 2020 / akcent.bg

   „Вярваме, че можем да предложим на младите българи причина да останат в страната и възможност да се реализират успешно“, споделиха гостите на Русе

  ARC Academy е стартовият проект на Антон Христов и Милин Джалалиев,  с който днес запознаха кмета на Русе Пенчо Милков.

  След 30 години в Холивуд, от които 18 като арт директор в Pixar, Антони Христов се завръща в България, за да създаде  академия за дигитални изкуства.

  По същото време Милин Джалалиев решава да използва 16-годишния си опит в реклама и брандинг, 10 години от които като управител на Saatchi & Saatchi Sofia, за да стартира академия за креативно мислене.

  Така се ражда ARC Academy с идеята да бъде превърната в платформа за бъдещи създатели. „Искаме да помогнем на младите хора да развиват креативния си потенциал, така че да са по-подготвени да започнат работа в сферата на гейм дизайна, брандинга, филмовото изкуство и пространствения дизайн“, споделиха създателите.

  „Не само вярваме, че можем да предложим на младите българи причина да останат в страната и възможност да се реализират успешно, но и сме сигурни, че България може да се превърне в желана дестинация за чуждестранни студенти и за продуценти, търсещи партньори за създаване на качествено съдържание.“

  В края на март предстои откриването на нов учебен център в Русе като част от идеята за ARC Academy. Учениците ще бъдат обучавани в основите на гейминга и развитието на играта.

  Кметът Пенчо Милков изрази готовност за активно съдействие от страна на общината в развитието на проекта в неговите следващи етапи.

Коментари

Свързани новини

    Реклама

    Реклама