Днес е : Петък, 3 Април 2020

Стилиян Гроздев от ТСК- Русе със злато на олимпийския квалификационен турнир по вдигане на тежести в Малта

Публикация 29 Feb, 2020 / akcent.bg

Той свали цели 6 кг за да се състезава сега в кат. 61 кг.

   България стартира със златен медал на започналия днес в Малта олимпийски квалификационен турнир по вдигане на тежести. В кат. 61 кг Стилян Гроздев грабна титлата с двубой 287 кг, наред с това спечели победи и в двете движения.

   В новата си категория българинът започна с успех на 127 кг, след това не можа да изхвърли 132, но в третия опит се поправи.

   В изтласкването Стилян премина без проблеми през 150 кг и 155 кг, накрая не успя на 158 кг. Втори, на 8 кг след Гроздев, остана германецът Симон-Йозеф Брандхубер, а бронзът бе за неговия сънародник Йон Луке Мой с 275 кг.  “Радвам се, че експериментът с преминаването на Стилян в по-ниска категория се оказва успешен. Той свали цели 6 кг за да се състезава сега в кат. 61 кг. Преценихме, че това ще е по-добре за него, след като най-големия си успех досега записа с тегло 62 кг, когато стана европейския сребърен медалист в Букурещ.

   С резултата си от Малта Стилян вероятно ще е в зоната на медалите на предстоящото през април европейско първенство за мъже в Москва,“ заяви старши треньорът на националните щангисти Иван Иванов. 

   По-късно днес на подиума в Малта ще излязат още двама наши представители. В кат. 73 кг ще вдига европейският шампион Божидар Андрев, а в кат. 81 кг – Юндер Бейтула.

  Източник: Спортал

Коментари

Реклама

Реклама