Днес е : Понеделник, 18 Януари 2021

Курбан за здраве и единение раздадоха мюсюлмани и християни в Сливо поле

Публикация 23 Feb, 2020 / текст и снимка- Румен НИКОЛАЕВ

Извънреден курбан за здраве раздадоха мюсюлмани и християни днес в Сливо поле. Инициативният комимент, който ежегодно организира това събитие през май за берекет, днес събра хората в джамията, за да изразят надеждата си скръбта по загиналите 3-ма млади  наскоро в катастрофата край Дунав мост и в задушаването в къща в града повече да не ги достига.

  Както и живите да бъдат здрави и независимо от вярата, да останат и занапред да бъдат единни и в скръб, и в радост.

  Молитва бе отслужена от районния мюфтия Юджел Хайредин в присъствието на областния лидер на ДПС Дауд Ибрям, както и на общинското ръководство на града. Курбан бе раздаден на дошлите да почетат загиналите млади хора.

   Да не забравяме загиналите и да живеем в мир и разбирателство призова ходжата присъстващите в храма на арабски и на български.

   По-късно, в църквата "Св. Димитър" бе отслужена молитва отново за здраве. Отците Марин, Деян и Светослав също пожелаха мир на загиналите и здраве на християните в пълния храм. Кметът Валентин Атанасов отново изрази позицията, че всички на тази земя страдаме и обичаме и че всички проблеми, каквито има, могат и трябва де се решават от всички заедно. А Сливо поле определено е място, където етносите живеят в разбирателство.

  По- късно всички опитаха курбана за здраве.

  

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама