Понеделник, 17 Юни 2024

За по-добро бъдеще на малките деца в Русе събра Ротари на Зарезан

За по-добро бъдеще на малките деца в Русе  събра Ротари на Зарезан
Публикация   16 Фев, 2020   /     Румен НИКОЛАЕВ   /     1281

Победител в традиционния конкурс за вино е Красимир Вълчев, цар на лозята стана Валентин Якимов

  За поредна година ротарианци от клуб Русе Дунав, техни приятели от Търговище, Бяла и Гюргево отпразнуваха Трифон Зарезан.

  Отец Емилиян отправи молитва по случай празника, като шеговито каза, "че от толкова молитви лозето вече трябва да ражда не грозде, а вино, и то в бутилки".

  Досегашният Цар на лозята Димитър Великов предаде ритуално венеца на новия- Валентин Якимов.Сред гостите на празненството бе и народният представител, зам. председател на ВМРО  и председател на Комисията по регионално развитие в парламента Искрен Веселинов.

   Отново за доброто настроение на събралите се на хубавия празник бяха музикантите от Златарица, които бепроблемно сменяха стиловете музика.

  Ноооо, имаше изненада. И то доста приятна изненада. Първоначално озвучаването и пускането на музика ставаше от симпатичен мъж в костюм, а това предполагаше "по-стегнат" репертоар. Но всиччи притеснения бяха забравени в момента, в който мостюмираният мъж запя. Неговият глас и изпълнения предизвикваха често бурни аплодисменти. Оказа се, че това е за съжаление малко известният в Русе Сунай Чалъков. Аз съм русенец, а мечтата ми да пея беше още от времето, когато бях футболист в "Локо" Русе.

   На прекрасните му изпълнения се "отзоваха" представителки на "Играорци", които повлякоха крак и рязко дансингът оставаше празен.

   Евгени Велковски обяви и традиционният конкурс за младо домашно вино. От 10-те проби участниците в празненството  трябваше да определят трите най-добри проби.

   Професионално жури /не стана ясно дали в пиенето или в дегустирането/ определи най-добрите вина/, на база на резултатите от попълнените листи от ротарианци и гости.

   На трето място бе класирано виното на Бачо Кольо /Николай Николов/, който преди няколко години се проглави с патката си, която бе разиграна на благотворителния търг.

  Второто място бе отредено за Димитър Великов.

  Първенецът Красимир Вълчев по шампионски начин се плъзна по дансинга, след което зае  мястото си на победител.

  За традиционният благотворителен търг, който тази година минава под мотото "За по-добро бъдеще на най-малките в Русе" , бяха приготвени и участваха три награди.

   Но най- впечатляваща бе авиобомбата- барбекю, която бе доразвита и имаше дори средството за възпламеняване.

   Най-много награди от томболата отидоха при гостите от Гюргево.

 

Тагове : Ротари , Зарезан ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha