Днес е : Неделя, 20 Септември 2020

Русчуклийска среща 2020 събира състави от цялата страна на 14-ти март

Публикация 12 Feb, 2020 / akcent.bg

   На 14 март 2020 г., от 10 часа, в зала „Дунав", ще се проведе Деветото издание на Фестивал „Русчуклийска среща". Организатор и домакин на проявата е Танцова школа „Играорци" с художествен ръководител Богдан Донев. Събитието се утвърди като емблематично за Русе и ежегодно превръща града във Фолклорна столица на България. 

   Този национален фестивал на школи и и клубове за любители, изучаващи български народни танци, ежегодно привлича голям интерес, като за изданието се очаква да гостуват над 40 клуба и над 1 000 участници.

   Фестивал „Русчуклийска среща" ще бъде с вход-свободен за посетителите. Тази година той не е с конкурсен характер. На сцената ще се изявят състави от цялата страна и ще се изпълняват автентични хора от различните райони на България. Програмата включва и изпълнения под съпровода на хумористична песен, традиционно ще бъдат определени и Мис и мистър Русчуклийска среща. Събитието ще завърши с концерт на Фолклорен танцов театър "Найден Киров".

   Крайният срок за записването е 2 март 2020 година и се канят групи от цялата страна да се включат - https://www.ruschukliiska-sreshta.com/form.html

Коментари

Още Новини

Реклама

Реклама