Днес е : Петък, 3 Юли 2020

Пенчо Милков: Бюджет 2020 е насочен към по-самостоятелна и силна община

Публикация 10 Feb, 2020 / akcent.bg

  Това е оптималният възможен бюджет, който администрация, която работи  месец и половина през 2019 година може да направи.Това заяви днес кметът Пенчо Милков в почивката на извънредната сесия за приемане на Бюджет 2020.

  С настоящия бюджет започваме осъществуване на нашата програма, която предвижда Община Русе да бъде самостоятелна и силна. Спецефичните за Общината дейности- асфалтиране, ремонт на градини и други общински сгради, можем и ще ги изпълняваме сами. Наемаме служители, купуваме техника в общинските предприятия.

 Чуха се на днешната сесия много добри предложения от общинските съветници, като част от тях ще приемем. Ще бъдат извършени значими ремонти на две сгради с културна стойност за Русе- Симеоновата къща и Клуба на културните дейци.

  Мисля, че този бюджет отразява новата политика с приемственост на всичко, което до този момент е вършено. Ще завършим проектите, започнати от предходната администрация, нови проекти подаваме в момента за осветление на  нови булеварди по Норвежката програма, изграждане на младежки център в бившия Дом на учителя / за там вече е подеден проектът/.

  Бюджетът е насочен към по-самостоятелна и силна община.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама