Днес е : Вторник, 13 Април 2021

Заразените с новия коронавирус в цял цял свят са 37 500

Публикация 09 Feb, 2020 / akcent.bg

   Епидемията от новия коронавирус, започнала в Китай, вече е довела до заразяването на повече от 37 500 души по света, съобщи днес Световната здравна организация в Пекин, цитирана от "Асошиейтед прес", предаде БТА.

   В Китай има 811 смъртни случая от болестта, а в континенталната част на страната потвърдените случаи на зараза са 37 198. В Хонконг има 25 случая, един от които е довел до смърт. В Макао има 10 случая.

   Повечето от смъртните случаи са в централната китайска провинция Хубей, където новият тип коронавирус беше установен за пръв път през декември.

   Във Франция случаите са 11, в Обединените арабски емирства - 7, в Канада - 6, във Филипините има трима заразени, като един от тях е починал. Във Великобритания, Индия и Италия - по 3, в Русия и Испания - по 2.

   По един установен случай има в Белгия, Камбоджа, Непал, Швеция, Шри Ланка и Финландия.
 

  Китай дава над 10 млрд. долара за борба със заразата

   Междувременно китайското министерство на финансите съобщи днес, че властите на всички равнища са предоставили общо 71.85 милиарда юана (10.26 милиарда долара) до вчера следобед за борба с епидемията от коронавирус, предаде "Ройтерс", цитирана от БТА.

   Министерството ще разпредели средствата, за да гарантира, че всички хора могат да си позволят да им бъде поставена диагноза и да им бъде назначено лечение, посочва ведомството в съобщение на сайта си.

   Парите ще бъдат използвани и за да се гарантира, че усилията на всички региони в борбата срещу вируса не са спъвани от финансови затруднения, допълни министерството.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама