Днес е : Неделя, 17 Януари 2021

9-годишно дете почина от задушаване у дома си от печка в Сливо поле

Публикация 06 Feb, 2020 / Румен НИКОЛАЕВ

Бащата и майката са с по-голямата дъщеря в Спешното в Русе

   9-годишно момиченце е починало тази нощ от задушаване. Трагичният инцидент е станал в дома на жители на Сливо поле на ул. "Ц, потвърдиха от общината.

   Къщата е зад пазара, сравнително близо до центъра на града.Най-вероятно през нощта е горяла печка на твърдо гориво, а коминът е върнал вследстие на вятъра и променливо атмосферно налягане.

  За семейната трагедия е станало ясно една в ранния след обед.Първи братовчед на семейството е отишъл да види защо жената не е отишла на работа в "Пацони" където е работела като касиерка. Роднината влязъл и видял, че спят. По нищо не се е разбирало, че става въпрос за живота и здравето им. Нямало е дим и нищо, което да подскаже за трагичния край на малката дъщеря.

  Слако след това той отново отива и става ясно, че те са обгазени. 16-годишната дъщеря Бурджу, ученичка в гимназия в Русе, 49-годишният баща Бедри Хасан и съпругата му Юзджян Хасан са откарани в Спешното отделение на УМБАЛ Канев. Твърди се, че няма опасност за живота им. В най-добро състояние е дъщерята.

   Късмет е извадила майката на Бедри, Восвие, която е била в къщата, но не е била засегната от задушливата миризма.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама