Днес е : Вторник, 7 Юли 2020

Искрен Веселинов: Общото е над частното и нацията е над всичко!

Публикация 05 Feb, 2020 / akcent.bg

Трябва да търсим решенията, а не войните, призова съпредседателят на Обединените патриоти

   Има една основна криза, от която от десетилетия страда българското общество. Това е кризата на елита, на тези, които управляват,  и по-скоро невъзможността те да бъдат на оная висота, която са били предците ни – строителите на съвременна България, със способността си да овладеят своето его и личен интерес и да поставят националния интерес над всичко.

   Това заяви от парламентарната трибуна съпредседателят на ПГ на „Обединени патриоти“ и заместник-председател на ВМРО Искрен Веселинов.

   Ние от ОП винаги сме били категорични и неслучайно слогана ни е „България над всичко“  - защото това за нас е началото на осъзнаването и началото на полезността на един политик за обществото. Да осъзнае, че общото е над частното и нацията е над всичко, декларира Веселинов.

   Единството на българската нация е провъзгласен конституционен принцип и това трябва да е свещен принцип за всички нас. Мисълта и стремежът за това единство трябва водят държавните мъже в техните политически ходове. Много лесно е да се изкушиш, че политиката е една шахматна дъска, върху която се местят фигури и идеята е да матираш противника. Истината е, че тази дъска има значение само за фигурите отгоре, а най важното е друго – народа, хората, обществото, каза съпредседателят на ОП.

   Не е добре, когато човекът, който трябва да олицетворява единството на нацията, влиза в някаква война. Ние от ОП не подкрепяме този тон. Най-тъжното е, че конституционно свързани институции обявяват край на диалога, заяви Веселинов по повод заявката на президента Радев, че сваля доверието от правителството. Патриотът изрази надежда, че това е краткотрайна емоция и рано или късно диалогът между институциите ще се нормализира.

   Той се обърна и към депутатите от опозицията:

   Тук много пъти се чу думата криза, но никой не потърси отговорност у себе си за кризите, които заедно изживяваме. За съжаление три години сме свидетели на постоянна конфронтация в НС и невъзможност за постигане на консенсус. И ето пример - опозицията поставя даден въпрос и мнозинството е откликнало, и е извървян целият път на диалога и накрая опозицията се дърпа в последния момент, за да не носи отговорност.

   Искрен Веселинов напомни как преди година Патриотите в парламента са поставили остро въпроса за циганизацията. Става дума за общности, които не живеят по българския закон и ако искаме да няма гражданска война, то държавата трябва да влезе там, да се намеси, заяви той и посочи, че при тези обсъждания не е видял да има консенсус. Всеки си замълча и се скри в ъгъла, каза той.

   Ако няма зрялост у политическата класа, няма начин тези реформи да бъдат успешни.Голяма грешка на опозицията и капан, в който влезе и президента с думите си, е говоренето за безнадеждността. Ние сме длъжни да даваме надежда на хората. Не може с риторика как всичко се проваля да се спечелят избори. При цялото това апокалиптично говорене България всъщност бележи ръст, растат и заплатите. Друг въпрос е дали наистина този ръст бе отчетен от българите при цялото това негативно говорене, посочи Веселинов.

   Нека да имаме съзнание за отговорността, която ни е възложена от нашите избиратели, да търсим решенията, а не войните. Това е призивът на Обединени патриоти, категоричен е Искрен Веселинов. Той допълни, че не само ОП са готови за диалог, а са склонни да инициират такъв по всяка важна за България тема и призова всички останали партии в НС да имат воля за това.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама