Днес е : Понеделник, 18 Януари 2021

Мантинела и пътен знак решават проблема с фаталното място на пътя за Мартен

Публикация 30 Jan, 2020 / Румен НИКОЛАЕВ

Общински паркинг ще се прави за отбиване на ТИР-овете, не се знае кога и на кое място

Полицейски автомобил вече контролира спазването на новия пътен знак за ограничение на скоростта на 50 км. от 80 км. на мястото, където стана катастрофата с две жертва завчера вечерта.

   Ограничението на скоростта на това място е мярка от Комисията по организация и безопасност на движението е взела решение за ограничаване на скоростта от по пътя към Мартен. Това съобщи днес на брифинг директорът на общинската дирекция „Екология и транспорт“ Георги Игнатов.

  Сложена е и мантинела, която ограничава преминаването на ТИР-ове на това място, но леки автомобили ще може да преминават, като се изхожда от това намиращият се на същото място пункт за технически прегледи да не се ощети.

  Големите камиони  ще завиват обратно при  разклона за Мартен. Общината е мислела да ползва и  инфраструктурата към Дунавска индустриална зона „Тегра”, но едва миналата седмица са разбрали, че това е частен път, след като  Зоната са получили отказ от Община Русе да ги стопанисва.

В перспектива Общината е направила постъпки да бъде направен общински паркинг в участъка от входа откъм София до Дунав мост. Търси се терен и там да бъдат отклонявани ТИР-овете, обясни Игнатов. Поискана е информация от ОД МВР Русе за наличните ТИР- паркинги с цел да бъде изградена една единна система да могат автомобилите да бъдат отклонявани там от ИА АА по информация от митниците и ГКПП те да бъдат пропускани.

 На 5 февруари областна администрация организира среща за обсъждане на въпроса, на която ще участват всички възможни институции.

  От няколко години проблемът с обратния завой, тапата на кръговото при Дунав мост стоят на вниманието на областна администрация и пътно управление. Имаше и грандиозни идеи за подлези и надлези, но нищо реално и съществено не се промени. Трябваше да се случи този трагичен инцидент и да се ускорят действията за рещаване на проблема.

   Но реално- вместо да имаше полицейски автомобил на мястото на инцидента и да респектира и санкционира тираджиите нарушители, сега новият ограничителен знак ще взема най-вече „жертви” преминаващите по първокласния път Русе- Силистра.

  А за по- сериозните мерки- изграждането на общински паркинг, система от паркинги и други… Днес сме 30 януари. Ще е интересно кога и дали това ще се случи….

Коментари

Росица Тодорова  
09:33:04 / 2020-02-01

Браво на г-н Георги Игнатов. Много <умно и компетентно> решение. Така общинската администрация си измива ръцете и прехвърля проблема към жителите на град Мартен. Какво пък, важното е че симулираме действие по решаване на проблема.

Свързани новини

Реклама

Реклама