Днес е : Понеделник, 3 Август 2020

Гюргево пуска по Великден допълнително трасе при Дунав мост

Публикация 23 Jan, 2020 / akcent.bg

   Eтапът на осъществяване на идеята за въвеждане в експлоатация на допълнително трасе, което ще бъде със шест ленти обсъдиха днес зам. областният управител Валентин Колев и префекта на окръг Гюргево Анета Матей.. Целта е по този начин да се облекчи максимално трафика по Дунав мост и да се намали престоя на автомобилите на гранично контролно-пропускателния пункт при Русе.

   Към момента функционират 4 ленти за леки автомобили и 3 за товарни. След пускането на новото трасе капацитетът на пропускливост ще се увеличи с по три нови летни както за леките автомобили, така и за тежкотоварните. Това означава, че общият брой на функциониращите ленти на румънска територия ще бъде 13, съответно седем за преминаването на коли, микробуси и автобуси и шест за товарни автомобили. Очакванията са към момента новото трасе да заработи преди предстоящите Великденски празници.

   За пореден път беше поставен и въпроса за необходимостта от изграждането на нов мост над река Дунав именно при Русе. За целта ще бъдат предприети всички възможни действия на различни нива за осигуряване на европейски средства за построяването на съоръжението. Ще продължи да се търси и подкрепа от страна на евродепутатите от двете държави.

   Всички осъществени мерки от българска и румънска страна имат за цел да създадат удобство за гражданите при пътуванията им зад граница.

   В срещата участваха още директорът на Регионална дирекция „Гранична полиция“ – Русе комисар Димитър Чорбаджиев, заместник-началникът на Митница Русе Венцислав Халаджов, както и техните колеги от румънска страна.

 

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама