Днес е : Вторник, 11 Август 2020

Пламен Нунев поздрави жителите на Басарбово по повод Бабинден

Публикация 18 Jan, 2020 / akcent.bg

   В Басарбово днес отпразнуваха Бабинден и почетоха бабите-акушерки, които преди време са били единствената родилна помощ. На празника в центъра на селото присъстваха народният представител Пламен Нунев, кметът на Басарбово Николай Колев, председателят на РКС – Русе Пенка Пеева, председателят на Българската асоциация на пенсионерите – Русе - Петинка Митева и др.

   Тържеството започна с българско хоро, което се изви на площада. По стара традиция многодетна майка изми ръцете на акушерката, която тази година отново беше д-р Лилия Георгиева. В селото през изминалата година са се родили 7 деца или с едно повече от 2018-та. Кметът Николай Колев се пошегува, че тъй като 2020-та е високосна, бебетата в Басарбово трябвало да са поне 10.

   Пламен Нунев поднесе красив букет цветя на д-р Георгиева и поздрави всички баби, дами и млади момичета, като им пожела да са винаги жизнерадостни, весели и да раждат повече здрави деца. „За поредна година съм сред вас, тук в центъра на Басарбово, вие превръщате Бабинден в национален празник“, заяви още Пламен Нунев

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама