Днес е : Вторник, 31 Март 2020

Отведоха министър Нено Димов за разпит в спецпрокуратурата

Публикация 09 Jan, 2020 / akcent.bg

    Министър Нено Димов беше отведен за разпит в спецпрокуратурата, след като още от сутринта в МОСВ се провежда акция, свързана с престъпления около водния режим в Перник и заради боклука от Италия.

   "Оказваме съдействие в момента. Ще направя изявление след като приключим. Не съм задържан", заяви пред журналисти той, преди да бъде качен в кола на ведомството.

   По-рано днес бяха арестувани шефът на ВиК и бившият областен управител на Перник Ирена Соколова.

   Акцията на спецпрокуратурата и в екоминистерството във връзка с разследването на кризата с водата на Перник и вноса на боклук от Италия продължи около час, а по-рано сутринта спецследователи и спецпрокурори влязоха в областната управа на миньорския град.

   До утре по план трябва да бъдат разпитани 30 лица, съобщи главният прокурор Иван Гешев пред медиите в Перник.

   В акцията участват освен спецпрокурори и спецследователи, и екипи на ДАНС, МВР, КПКОНПИ.

   Най-очевидното последствие от случващото се е, че оставката на Нено Димов е въпрос ако не на часове, то на дни, пише Капитал. Отстраняването му беше отдавна очаквано, тъй като разрастването на водната криза в Перник и притесненията за други големи градове отдавна изискват политическа жертва.

   През последните години Бойко Борисов не е допускал изключение от това правило - когато се натрупа прекалено голямо напрежение заради проблеми в някакъв сектор, ресорният министър бива веднага сменян. С Нено Димов това се оказа по-трудно, тъй като формално той е кандидатура на ВМРО. През последните седмици министърът изглеждаше силно изолиран - той не участваше в нито един от опитите да се покаже, че държавата е активна както в разрешаването на водната криза в Перник, така и по темата с вноса на боклук в България.

    Нено Димов обаче не разбра, или по-скоро отказа да покаже, че е разбрал посланията. Досега.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама