Днес е : Вторник, 4 Август 2020

Пореден ръст на средната заплата в Дунарит- за 2019 г. тя е 1386 лева

Публикация 08 Jan, 2020 / akcent.bg

1,5 млн. лева ще се инвестират в новия цех за снаредяване на боеприпаси, до лятото ще заработи

   80 млн. лева оборот и 9 млн. лв. печалба преди облагане сочат предварителните финансови  данни на завода за производство на изделия със специално предназначение за отбранителната индустрия Дунарит АД. Тези резултати дружеството постига за 2019 година при нестихващи атаки срещу собствеността, които продължават вече близо 5 години.

  В края на миналата година работещите в Дунарит вече са 905 души при 800 през януари 2019 г., съобщи за Акцент.БГ  изпълнителният директор инж. Петър Петров.

   Средната заплата за поредна година бележи ръст, показват финансовите отчети. През миналата година той е в размер на 17 на сто. За 11-те месеца тя е 1386 лева плюс 60 лева социални.

  В дружеството продължава развитие на инженерингова дейност и разработването на нови изделия. Вероятно на предстоящото тази година специализирано изложение „Хемус” в Пловдив през май заводът ще покаже нови експонати, каза още инж. Петров.

   Приключили са също така в края на миналата година процесулно-следственит е действия относно експлозията и пожара в края на септември  в Цеха за снаредяване на боеприпаси в завода. Вече се извършва разчистване на площадката. Предстои проектиране, узаконяване и изграждане на нов модерен цех. Очаква се той да заработи през лятото. Стойността на инвестицията ще е около 1,5 млн. лева, уточни директорът на завода за производство на продукти със специално предназначение.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама