Четвъртък, 29 Февруари 2024

Теодор Цветков извади за 3-ти пореден път кръста от Дунава в Русе

Теодор Цветков извади за 3-ти пореден път кръста от Дунава в Русе
Публикация   12:17     06 Ян, 2020 /     Текст и снимки: Румен НИКОЛАЕВ   /     1606

  Теодор Цветков извади за трета поредна година кръста от Дунава в конкуренцията на още 9 смелчака. Той е  треньор по плуване, на 25 години и определя себе си като Мечтател. Единадесет мъже, сред които най-младият - на 20 години, а най-възрастният – на 48, днес, на Йордановден, скочиха в ледените води на река Дунав.

  От тази година Теодор вече е излязъл от графата "Свободен". Без да конкретизира, той определи новия си статут като "Коледен късмет".

  Всички да са живи и здрави, и тези момчета, с които скачахме заедно.  Ще участва на Световната купа по ледено плуване от 2 до 14 февруари. Искам да плувам в Антарктика и Мраморно море. Разбрира се, ако до тогава намери спонсори и си осигури необходимите за участие 2500 лева.

  Скача за кръста за 5-та година, като е вадил кръста в Русе вече за трети път и един път в Макенодия.

  Победителят получи по традиция хавлия и палична награда от кмета на Русе Пенчо Милков. От областния управител Галин Григоров Теодор получи икона.

--------------------------------------
   До пристанището на р. Дунав в Силистра бе проведен ритуалът с кръста, уловен тази година от 25-годишния Тодор Любомиров Велинов, който за 12-и път участва в уникалната проява.
 
  40-годишният Николай Якоблиев улови кръста в р.Дунав на днешния празник Богоявление в Тутракан. Четирима бяха смелчаците, които се хвърлиха в реката, за да изпълнят ритуала.
 

 

Тагове : кръст ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha