Днес е : Четвъртък, 1 Декември 2022

Гражданите на Русе вече ще може да се жалват и до Общинския съвет

Публикация 05 Dec, 2019 / Румен НИКОЛАЕВ

Създадоха Постоянна комисия за взаимодействие с гражданското общество

  Около час общинските съветници дебатираха днес дали да има комисия за връзка с гражданите. Биляна Кирова БСП, която днес се закле и стана старейшина на мястото на назначения за зам. кмет Енчо Енчев предложи тя да се казва Постоянна комисия за взаимодействие с гражданското общество.

  Такива комисии има създадени в София, Бургас, В. Търново и други градове, каза Мирослав Славчев. Александър Неделчев

  Всички по принцип са за това да има добри контакти с гражданите. Бедрос Пехливанян, Орлин Дяков, Наталия Кръстева изразиха становище, че липсва яснота какво точно ще прави тази комисия. Кръстева предложи неправителствени организации и граждани да участват в действащите постоянни комисии, вместо да ес създава нова.

  Д-р Теодора Константинова пита каква функция ще изпълнява- разпределяща, координираща, контролна, каква ще е ефективността от работата на комисията? Елеонора Николова също бе на мнение, че няма визия за работата на подобна комисия. Според Станимир Станчев тя ще има роля на „пощенска кутия” и реално ще се бавят отговорите, които най-често ще идват от общинската администрация. Той дори предложи да се казва на името на най-активния гражданин „Мариан Димитров”.

   След едночасово обсъждане на въпроса с 26 гласа За бе прието създаването на комисията.

 За нейн председател бе избрана Биляна Кирова, след като Александър Неделчев си направи самоотвод. Тя ще се състои от 7 члена.

  Старейшините гласуваха и заместниците на председателя Иво Пазарджиев- Наталия Кръстева ГЕРБ и Пламен Рашев Рашев.

  След това бяха утвърдени председателите и членовете на постоянните и смесени комисии.

 

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама