Днес е : Събота, 4 Юли 2020

Дунав мост през зимния сезон и трансграничния туризъм обсъди областният управител Галин Григоров в Гюргево

Публикация 02 Dec, 2019 / akcent.bg

   Областният управител на област Русе Галин Григоров се срещна с префекта на окръг Гюргево Нина Кришу. Двамата обсъдиха част от мерките, които ще бъдат предприети за организиране на пропускателния режим на ГКПП „Дунав мост“ през настоящия зимен сезон, така че да не се допуска образуването на тапи и съответно настъпване на затруднения при предвижването на хора и стоки.

    Още в началото на месеца се предвижда провеждането на среща между институциите от Русе и Гюргево като целта е набелязването и предприемането на адекватни и ефективни мерки във връзка с облекчаване на трафика при зимни условия. Припомняме, че тази година снегопочистването на Дунав мост ще се извършва от българска страна. 

   Веднага след това областният управител разговаря и с председателя на Окръжния съвет Мариан Мина, като темата беше свързана с възможностите за задълбочаване и разширяване на партньорството в сферата на туризма, така че на потребителите да се предложи интегриран продукт, даващ възможност за опознаване и на двата региона.

    Срещата беше в контекста на предстоящото приемане на областната стратегия за туризма.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама