Неделя, 14 Април 2024

Пенчо Милков: Данък МПС няма да се вдига през 2020 г

Пенчо Милков: Данък МПС няма да се вдига през 2020 г
Публикация   07:09     29 Ноемв, 2019 /     Румен Николаев   /     3487

   Данъкът върху моторните превозни средства няма да се вдига. Това съобщи вчера кметът Пенчо Милков пред разширения пленум на БСП.

  В началото на 2020 година няма да бъде внасяно предложение от общинската администрация за увеличение на данъка върху МПС, поясни  пред Акцент.БГ   Милков. Прави се всичко възможно бюджетът за догодина да се оптимизира и намалят излишните разходи.

   Ако се наложи, през годината ще бъде внесено предложение за по-високи данък, но това ще стане след сериозен анализ. Ще се съблюдава и екологичния аспект, каза Милков и даде пример със семейните си автомобили, които също ще бъдат обложени с по-високи суми. Ще плащат повече собствениците стари и мощни  автомобили, които най-много замърсяват въздуха.

     Важно място при вземане на подобно решение заема и приключването на ремонтните дейности по улиците в града.

   Ако все пак през следващата година се стигне до извода и се вземе решение да бъде увеличен налога за МПС, то това ще стане през 2021 година.

    Според кмета ако не налага увеличение на някакъв налог, то той  по-скоро би трябвало свързано с такса „Битови” отпадъци”, където заради липсата на сепарираща инсталация с достатъчен капацитет, таксата догодина нараства значително.

    Опитите да бъде запазена в рамките на тазгодишните 3,5 млн. не спират, каза още Милков. На 11 декември Сдружението на кметовете в страна ще има сбирка, на която със сигурност ще бъде поставен и този въпрос.

Тагове : данък МПС ,


Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha

Прочети още