Днес е : Сряда, 12 Август 2020

Дъждът спира за кратко, кога ще вали сняг

Публикация 28 Nov, 2019 /

Слаби превалявания само в някои части, през нощта пак, в събота дъжд, а над високите части сняг, градусите надолу

   Очаква ни облачен четвъртък. Мъглите ще се стелят по поречието на Дунав, в котловините и низините. Около обяд и в ранния следобед облачността от запад на изток ще се разкъса и слънцето ще се покаже. Температурите ще са между 9 и 17 градуса. Най-топло ще е в централните части на Предбалкана и в Югоизточна България, където термометрите ще показват стойности до 17-18 градуса. По-студено и със слаби превалявания ще остане времето в Северозападна България, предаде Нова тв.

   Температурите в Русе днес ще са между 3 и 9 градуса. Времето днес и утре ще е облачно. Дъжд се очаква в съботния ден.

   През нощта и в петък до обяд от запад на изток ще превали слабо, но в хода на деня валежите ще спрат. Вятърът обаче ще се усили и в някои части на страната поривите ще достигнат 50-60 км/ч.

   В планините ще е ветровито и дъждовно. Вятърът ще е по-силен в Западните планински масиви, а в петък – и на изток. По откритите места вятърът ще достига от 50 до км/ч. Сняг ще превали над 1800-2000 метра.

   Вятърът от югозапад ще се усили, особено в източната половина от страната. След временно разкъсване и намаление на облачността, по-късно през деня тя отново ще се увеличи и към вечерта в северозападните райони ще превали дъжд. 

   През почивните дни очакваме валежи в събота, които в рамките на деня ще преминат над цялата страна.

   През следващите дни облачността ще бъде променлива, а в събота на отделни места в южните райони все още ще превалява.

   Сняг ще превали по високите масиви на Западна и Централна Стара планина, Витоша, Рила, Пирин и Западните Родопи. Температурите ще паднат надолу в края на седмицата и в началото на новата дневните стойности ще са около 8-9 градуса.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама