Днес е : Събота, 28 Януари 2023

Кметът Пенчо Милков представи официално екипа си от четирима заместници

Публикация 20 Nov, 2019 / akcent.bg

Новата структура ще работи с един заместник по-малко- евроинтеграцията и икономиката ще са под шапката на един зам. кмет

 

   Пенчо Милков представи днес екипа си от заместници на нарочна пресконференция. Мястото на зам.кмета по Европейско развитие ще остане свободно, а дейността ще се извършва от зам. кмета по "Икономика и инвестиции".

   Към момента не се налагат структурни промени.  Не се налагат персонални промени. Критериите ще бъдат по начина за изпълнение на задълженията.

   Зам. кметовете ще бъдат пред мен по отношение на въпросите, които ще решават. Те ще бъдат лицето и те ще обявяват и решават проблемите, които възникват. До седмица- две ще има сработване с екипите на заместниците.

  Димитър Недев ще започне да работи ефективно от началото на декември.

  Фондация "Русе- град на свобозния дух" ще работи и 2020 година. Ще има промени в ръководството, тъй като в нея има представители на общинската администрация.

  По всичките сигнали до кмета ще бъдат извъшване на незабавни проверки и отговор до дни, обеща Милков

  Първата сесия на Общинския съвет ще бъде на 5 декември.

   Златомира Стефанова – досегашен изпълнителен директор на Дунав турс - хотелс – Русе. Тъй като зам.-кметовете стават четирима вместо досегашните петима, очаква се да има обединение на ресорите на "Икономиката и инвестиции" и "Европейско развитие". Искала съм винаги да видя някакъв прогрес, не само на думи, но и на действия. Вярвам, че сега е моментът, в който потенциала на Русе може да се развие. Аз съм дете на Дунав турс. Свикнала съм да рискувам, да съм креативна, инициативна съм.

   Магдалина Илиева – Зам. кмет по строителството- строителен инженер, работила е във фирма „Интис“ и „Главбулгарстрой“. През последната година е била зам.-кмет по строителството на община Тутракан по покана на кмета Димитър Стефанов, който на изборите отново спечелизапази поста си, но смени партията (премина от ГЕРБ във ВМРО).

   Без съмнение дългогодишният й опит в строителството ще и даде същия пост и в Община Русе. Възхитена съм от неговия зарадителен ентусиазъм. Преминала е през всички етапи в професионално отношение.

   Димитър Недев – 53 години. Женен, има син. Рработил в Русенска корабостроителница 23 години стаж- до директор. 2014 година - мениджър маркетинг. и Вите Аутомотив. В момента е със собствен бизнес. Той ще оглави ресорът „Комунални дейности“. Приех поканата да стана част от екипа, защото ми хареса платформата на г-н Милков, защото предлага прозрачно управление. Русе да стане още по-привлекателен за бизнес и туризъм. Всички русенци искаме да дишаме чист въздух. Очаквам подкрепа от гражданите и институциите.

   Русенска корабостроителница- това че е частна фирма- не ме интересува- ще се търси стратегически инвеститор. Трябва да се случи и вярвам в това, заяви Милков.

    Енчо Енчев – досегашен директор на училище „Ангел Кънчев“. По време на мандата на Божидар Йотов е назначен с конкурс за директор на дирекция „Образование и култура“ на Община Русе. Той е съпредседател и член на Националния управителен съвет на Сдружението на директорите на средните училища в България. Енчо Енчев не е партиен член и бе на четвърто място в листата за общински съветници на МК „БСП за България“ от гражданската квота. Такъв, очевидно, ще бъде и сегашният му ресор. Образованието е моята болка и моята страст. От учител до директор на две русенски училища в продължение на 23 години.

Коментари

Монев  
11:25:56 / 2019-11-21

Изборите на 27-ми октомври,03 ноември,останаха в историята.Как ще реализира обещаното пред избирателите си новият кмет на гр. Русе,зависи от него лично и ресорните му помощници. Г-жа Илиева идва от Тутракан и ще отговаря за строителството в европейския ни град,нямащ нищо общо с населеното място от където идва,но тя "носи" със себе си гласовете на вмро,така необходими на г-н Милков в общинския съвет,за провеждане на политиката си.Отричайки постигнато от г-н Стоилов и неговият екип през изминалите осем години,новият стопанин на нашия град,ще срещне затруднение от страна на неговите заместници при натаманяването им,с новите условия,които ще бъдат меко казано непосилни за някои!Русенци дадоха доверието си за бсп и г-н Милков,но те ще бъдат особено прецизни към работата на общинска администрация и със сигурност ще реагират както за добрите,така и по настоятелно за лошите резултати.

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама