Днес е : Вторник, 2 Юни 2020

Туризмът и културата ще са сред топ приоритетите в отношенията с Русия на новоизбрания председател на общинския съвет Иво Пазарджиев

Публикация 18 Nov, 2019 / akcent.bg

   Новоизбраният председател на Общинския съвет Иво Пазарджиев се срещна с генералния консул на Руската федерация в Русе Андрей Громов.

   Двамата обсъдиха възможностите за развитие на двустранните отношения на местно ниво. Сред приоритетите, които бяха откроени са насърчаването на туризма и провеждането на съвместни културни инициативи. От срещата стана ясно, че България е предпочитана дестинация за руските туристи и че вече на държавно ниво се разглеждат различни мерки за облекчаване на визовия режим както за българи, така и за руснаци. По думите на генералния консул туризмът трябва да се развива все по-интензивно, като фокусът бъде не само върху черноморския регион, а напротив върху все повече населени места, предлагащи разнообразни туристически услуги.

   Дискутиран беше и потенциала за икономическо сътрудничество и инвестиции.

   В края на срещата руският дипломат отправи пожелания към новоизбрания председател на Общинския съвет Иво Пазарджиев за успех, устременост и ползотворни решения в полза на русенци.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама