Днес е : Сряда, 2 Декември 2020

Кметът Пенчо Милков откри ученическа конференция, посветена на река Дунав

Публикация 15 Nov, 2019 / akcent.bg

   В Регионалния исторически музей се проведе ученическа конференция под наслов „Река Дунав – европейският път на България“, организирана от СУПНЕ „Фридрих Шилер“.

   „Русе е северната столица на България, защото чрез река Дунав свързва страната ни със сърцето на Европа“, каза кметът Пенчо Милков при откриването на форума. Той насърчи учениците да бъдат все така активни и любознателни, и да продължават да усъвършенстват знанията си и след гимназията – като студенти и работещи. „Останете свързани с книгите и науката“, призова кметът.

    На конференцията бяха представени разработки на гимназисти в няколко направления - транспорт, икономика, личности, паметници и музеи, воден спорт и екология. Събитието се организира с финансовата подкрепа на Община Русе и цели да насърчи изследователската работа на учениците. Идеята е да бъдат развити ключови компетенции у тях, да се засили интересът им към историята на региона и да се популяризират река Дунав и нейните исторически, географски и културни ценности и икономически постижения. Неслучайно водният басейн е наречен „река на Европа“ – доказателство за неразривната свързаност на реката, България и Европа.

Коментари

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама