Днес е : Събота, 30 Май 2020

Екипът на новия кмет на Община Русе Пенчо Милков ще е готов до седмица

Публикация 11 Nov, 2019 / akcent.bg

    Мисля, че мнозинството в новия Общински съвет в Русе ще бъде много широко. Коалиция с досега управлявалата партия ГЕРБ е невъзможна. С всички останали имаме възможности за работа по конкретни въпроси - това коментира пред журналисти новият кмет на Русе Пенчо Милков от местната коалиция /МК/ "БСП за България", след като днес положи клетва и встъпи в длъжност.

   По думите му Общинският съвет е пъстър, тъй като има представители на 10 политически формации. ГЕРБ има 15 съветници, МК "БСП за България" е с 14, МК "ВМРО - Българско национално движение(НФСБ)" е с осем, МК "Съюз на демократичните сили (СДС, ДБГ, ССД, БНД и Движение 21)" - четирима, "Демократична България-Обединение (ДА България, ДСБ, Зелено движение)" - трима. Партия "Атака" и ДПС имат по двама, а с по един представител са МК "Движение ЗАЕДНО за промяна (БЪЛГАРСКИ ДЕМОКРАТИЧЕН ЦЕНТЪР)", Българска социалдемократическа партия и партия "Възраждане".

   Милков обясни, че се е срещнал с всички представители на политическите сили.
"Смятам, че намерих подкрепа за много от идеите, които имам. Голяма част от платформите съвпадат и според мен има разбиране по отношение и на комисиите, и на нещата, с които да започнем. Повече конкретика в момента не мога да кажа, тъй като ми предстои да навляза в подробности в общината и нямам търпение действително да видя първите въпроси, по които трябва да вземем отношение", каза Милков.

   Той коментира още, че се надява в началото на идната седмица да е готов екипът му от заместници, които ще бъдат четирима - изцяло експерти.

   "Водя разговори и правя всичко възможно екипът ми да е готов максимално скоро, защото без заместник-кметове нямам тези специални знания и умения, които са ми необходими", каза Милков.
Милков заяви, че вече е разговарял с досегашния кмет Пламен Стоилов от ГЕРБ. По време на срещата си е записал текущите приоритетни въпроси. Стоилов го посъветвал да си пази и гърба. Милков каза още, че човек няма как да се занимава с обществена работа, без да има доверие в хората, с които работи.

   Новият кмет коментира още, че след четири години си представя големите инфраструктурни проекти да бъдат приключени, да се разреши драстично проблемът с въздуха в Русе. Целта му ще бъде общината да е публична, а градът да бъде много по-сигурен и достъпен.

   "Съгражданите ни ясно заявиха, че искат промяна. Вярвам, че ще осъзнаем ролята си и ви призовавам да се водим от четири принципа в следващите четири години - единение, компетентност, прозрачност и почтеност. Не по един за всяка година, а от всички заедно", обърна се към новоизбраните общински съветници Пенчо Милков по време на церемонията.
Досегашният кмет Пламен Стоилов, който предаде символите на общината на Милков, пожела да продължи ускореното развитие на Русе.
 Източник: БТА

Коментари

Петров  
12:10:36 / 2019-11-12

Уважаеми г-н Милков,приемайки ключът от досегашният стопанин на нашия град г- н Стоилов,трябва до минимум да съкратите времето за адаптиране към новите Ви условия,защото летвата е много високо вдигната.Още след първото тримесечие,дори до края на календарната година,чувствителните русенци могат и ще забележат разликата,към която се стреми всеки управленец,било то на национално или на местно ниво!Ако прибегнете до прословутата приемственост при управлението на Община Русе,разчитайки на професионализма на някои от досегашните ресорни помагачи на г-н Стоилов,може спокойно да продължите набелязаното в предизборната си програма,свързано със съдбата на родния Ви град.

Свързани новини

Още Новини

Реклама

Реклама