Днес е : Събота, 19 Юни 2021
Парламентарни Избори 11.07.2021

Георги Миланов встъпи в длъжност като кмет на Община Иваново за трети мандат

Публикация 09 Nov, 2019 / akcent.bg

    Областният управител на област Русе Галин Григоров и заместникът му Свилен Иванов откриха първото заседание на новоизбрания Общински съвет в Иваново за мандат 2019 – 2023 година.

   „Поздравявам Ви за постигнатия успех! Уверен съм, че през следващите четири години ще работите в тясно сътрудничество по между си с цел решаване на всеки възникнал казус, като по този начин превърнете община Иваново в едно още по-добро място за живот! Бъдете единни и работете прозрачно и отговорно, защото днес Вие приемате избора на Вашите съграждани като своя лична отговорност!“ заяви Григоров пред новоизбраните общински съветници и кметове.

    Също така той изказа благодарност на председателя на Общинската избирателна комисия Галинка Кирилова, както и на нейния екип за успешно проведените местни избори и заяви, че Областна администрация Русе ще продължи да оказва необходимото съдействие на общината и общинския съвет.

    Веднага след това се проведе процедурата по предаване символите на местната власт от временно изпълняващия длъжността кмет на община Иваново Пламен Дончев на преизбрания за кмет Георги Миланов.

    В селата Красен, Сваленик, Тръстеник и Щръклево за кметове са избрани съответно Йорданка Чурова, Николай Димков, Атанас Атанасов и Цветелина Михайлова от ПП ГЕРБ.

   За кмет на Пиргово е избран Стефан Барбуков от ВМРО – БНД, а за кмет на Мечка Мая Кьосева от коалиция БСП ЗА БЪЛГАРИЯ.

   В местния парламент влизат общо 13 общинска съветника, като 8 от тях са от ПП ГЕРБ, 4-ма от коалиция БСП ЗА БЪЛГАРИЯ и 1 от ВМРО – БНД.

   По традиция заседанието беше водено от най-възрастният общински съветник, а именно Никола Пеков.

   След проведено гласуване за председател на Общинския съвет беше преизбран Мариян Драшков.

 

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама