Днес е : Събота, 30 Май 2020

МГ „Баба Тонка“ получи купа за най-активен участник в NASA INTERNATIONAL SPACE APPS CHALLENGE – RUSE 2019

Публикация 08 Nov, 2019 / akcent.bg

   На 19 и 20.10.2019 г. в РУ „Ангел Кънчев се проведе регионалният кръг на състезанието NASA INTERNATIONAL SPACE APPS CHALLENGE – RUSE 2019. От общо 52 участници в хакатона 21 (19 ученици и 2 учители) са от МГ „Баба Тонка". Това направи гимназията най-активният участник в събитието. В знак на благодарност организаторите взеха решение да отличат училището със специална награда – купа за активно участие.

    На 7 ноември в 14:40 в аулата на гимназията тя бе връчена на Галина Бобева – директор на МГ „Баба Тонка". Купата връчи проф. Диана Антонова – заместник-ректор по научно-изследователската дейност на РУ „Ангел Кънчев". Организаторите: гл. ас. д-р Йордан Калмуков, доц. д-р Милко Маринов – заместник-декан на Факултет „Електроника, електротехника и автоматика", доц. д-р Ирена Вълова – заместник-ръководител на катедра „КСТ", Цветелина Младенова – докторант в катедра „КСТ" изразиха удоволствие от участието на учениците и учителите от МГ „Баба Тонка".          

         Креативните идеи на учениците са свързани с опазването на околната среда и космическото пространство от замърсявания. Създадени са забавни компютърни игри. В една от тях участникът „събира" отпадъци, отломки и стари части, за да ги рециклира и да построи нов космически кораб. Друга образователна игра позволява създаването на „собствена галактика".

     При максимално доближаване до подходящите характеристики за планетата, така че да има живот в тях, участникът преминава на следващото ниво, а при неподходящите – започва отначало. Така учениците създават полезни и възпитателни игри за своите връстници, използвайки знанията и уменията си, но и въображението си.

Коментари

Свързани новини

    Още Новини

    Реклама

    Реклама