Днес е : Събота, 19 Юни 2021
Парламентарни Избори 11.07.2021

Новите общински съветници ще се закълнат на тържествена сесия на 11 ноември

Публикация 05 Nov, 2019 / akcent.bg

   На основание на чл. 32, ал. 1 от Закона за администрацията, във връзка с чл. 23, ал. 1, 2 и 3, чл. 30, ал. 1 и чл. 38, ал. 4 от Закона за местното самоуправление и местната администрация областният управител на област Русе Галин Григоров предстои да издаде отделни заповеди за всяка от 8-те общини в областта за свикване на първите заседания на новоизбраните Общински съвети в 14-дневния срок след избирането им в първия тур на „Местни избори 2019“. Информацията потвърди Григоров пред Акцент.БГ, като заяви, че за Русе е решено сесията да се проведе на 11 ноември в Пленарна зала..
 
   Всяко от заседанията на местен законодателен орган ще има следния дневен ред: 1. Полагане на клетва (съгласно  чл. 32, ал. 1 от ЗМСМА) от новоизбраните общински съветници, новоизбрания кмет на община и новоизбраните кметове на кметства на територията на отделната община, за което същите ще подпишат клетвен лист. 2. Избор на председател на Общински съвет.
 
   Заповедта нарежда на Временно изпълняващите длъжността кметове на общини в областта: да създадат необходимата организация по подготовка и провеждане на първото заседание на съответния новоизбран Общински съвет, в съответствие с действащото законодателство; да бъдат уведомени и поканени за участие в заседанието новоизбраните общински съветници и кметове, съгласно решенията на съответните ОИК.
    Според  разпоредбата на чл. 23, ал. 3 от ЗМСМА до избора на председател първото заседание на новоизбран Общински съвет се открива и ръководи от най-възрастния общински съветник. Това е 72-годишният Тодор Койнов от МК БСП /Българска промет".
   Едва тогава и новоизбраният кмет Пенчо Милков ще може да влезе в длъжност.
 

Коментари

Джугашвили  
08:56:10 / 2019-11-05

Кое е общото със новия общински съвет? Ами другарят Александър Неделчев, другарят Иван Иванов... Абе умиране има, ама отказване няма!

Реклама

Реклама