Днес е : Петък, 15 Януари 2021

Жалба от БСП за агитация

Публикация 03 Nov, 2019 / akcent.bg

   В сградата на Професионалната гимназия по туризъм се намират Секционни избирателни комисии №№ 5, 6 и 7, в които се провеждат избори за кмет на община Русе /2-ри тур/. Това сигнализират от БСП ОИК.

   Бяхме сигнализирани от членове на тези избирателни комисии и граждани, че в непосредствена близост до входа на сградата, в която осъществяват дейността си посочените по-горе избирателни секции са поставени две видеостени, излъчващи агитация за кандидата за кмет на ПП ГЕРБ. Стените са разположени на отсрещната страна на бул. „Липник” /по-малко от 50 метра от входа на сградата на Професионалната гимназия по туризъм/. Съдържанието на излъчваната агитация се вижда ясно от помещенията, в които работят СИК № 5 и СИК № 6. 

   Горното е грубо нарушение на чл. 184, ал. 1 от Изборния кодекс, който забранява поставянето на агитационни материали на партии, коалиции и инициативни комитети в изборните помещения, както и на разстояние, по-малко от 50 метра от входа на сградата, в която е изборното помещение, през изборния ден и до края на гласуването.

   Секционните комисии не са в състояние сами да отстранят този предизборен материал.

   Моля, след като се запознаете с настоящата жалба, да извършите проверка и да предприемете необходимите действия за преустановяване на посоченото по-горе нарушение на изборното законодателство.

Коментари

Свързани новини

Реклама

Реклама