Четвъртък, 20 Юни 2024

Богата съпътстваща програма посреща посетителите на международни хранители и ритейл изложения 2019 в Интер Експо Център

Богата съпътстваща програма посреща посетителите на международни хранители и ритейл изложения 2019 в Интер Експо Център
Публикация   02 Ноемв, 2019   /     akcent.bg   /     941

   Разнообразна палитра от емоции обещава съпътстващата програма към международните изложения МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, САЛОН НА ВИНОТО. Най-големите професионални събития за хранително-вкусовия и ритейл сектора в България ще отворят врати за многобройните си посетители в Интер Експо Център от 6 до 9 ноември.

                      За ценителите на добрия вкус

   Организаторите от Интер Експо Център са решили да грабнат интереса и на най-изтънчените вкусове с с провеждането на новата платформа за събития – "Сетива без граници", която провокира с богата програма от семинари, демонстрации и дегустации.  Кулминацията й ще бъде на 8 ноември, когато вратите на зала 6 в международния изложбен център ще останат отворени и в 19.00 часa ще посрещнат ценителите на добрия вкус. Те ще се включат в една необичайна нощна разходка с дегустация на вино, шоколад, хляб, кафе, различни гурме храни и още нещо. Candy bar с над 5000 бонбона с многообразие от вкусове, както и шоколадов фонтан за шоколадови тапас са сред изненадите, които са подготвили организаторите.

                Бижута от шоколад

   И все пак, след като споменахме за предстоящите сладки емоции, няма как да не разкрием, че едни от най-любимите на публиката кулинарни и лайфстайл блогъри, влогъри и журналисти ще творят бижута от шоколад под ръководството на майстора в тази област шеф Павел Павлов. Майсторският клас с него ще се проведе на 7 ноември, благодарение на съвместната организация на Интер Експо Център и Pastry Academy.

                  Състезания с аромат на кафе

   Аромат на кафе също ще се носи в залите на международния изложбен център. Изявени кафе майстори ще се впуснат в едно от най-оспорваните състезания помежду си в търсене на най-добрите баристи в България. За четвърта поредна година от Baristo отправят покана за това вълнуващо предизвикателство, посветено на негово величество кафето, с провеждането на Български бариста шампионат 2019 в рамките на Интерфуд & Дринк. Второто издание на друга кафе надпревара – Лате арт шампионат, пък ще внася и нотките на изкуство в поднесените чаши с ароматна освежаваща течност.

                  Международен пица шампионат

   Международният пица шампионат, който ще се проведе по време на най-големите хранителни изложения, също заема своето достойно място в богата програма от съпътстващи събития. Той ще гарантира оспорвана кулинарна надпревара, която съвсем не е за изпускане. За първи път в България ще се проведе и квалификацията за Световното първенство по пица в Парма през 2020.

         Златен медал за заслужилите

   Състезанията по време на международните изложения не се изчерпват само до определянето на най-добрите баристи и пицари. По време на МЕСОМАНИЯ, СВЕТЪТ НА МЛЯКОТО, БУЛПЕК, ИНТЕРФУД & ДРИНК, САЛОН НА ВИНОТО и #RETAIL SHOW ще се проведе традиционният конкурс „Златен медал с диплом“ за качествени и оригинални пазарни продукти. Целта на отличието е поощряването и насърчаването на хранителния бизнес при производството и предлагането на български храни с доказани и уникални качества.Коментари

Все още няма коментари!

Коментирай

   captcha